söndag 29 april 2018

Söndag 29/4-18

Nu är vi klara med alla nationella prov. Skönt!

I veckan som gått har barnen fått med sig papper hem från Lagmansskolan inför år 4.

Barnen har också fått hem papper med tid för utvecklingssamtal. Om ni absolut inte kan den tiden vill jag att ni kontaktar mig så får vi ordna en annan tid. Om ni har delad vårdnad, så ber jag den förälder som har fått hem pappret att meddela den andra föräldern.

Jag vill också påminna om att det fortfarande finns möjlighet att låna hem skivan med bilder från Sya. Hör av er ifall ni är intresserade.

Imorgon och på tisdag är barnen lediga från skolan. På onsdag ses vi igen. Då har barnen fått nya platser i matsalen.

På torsdag kommer 3:orna från Egeby och hälsar på oss. Då kommer vi att leka lite ute tillsammans. Senare i vår kommer vi att hälsa på hos Egeby.




söndag 22 april 2018

Söndag 22/4-18

Från vinterkyla till sommarvärme! Tyvärr ska det ju bli svalare igen, och kanske mer vanligt vårväder. Härliga dagar har vi haft iallafall!

På bilden har vi målat vårblommor med akvarellpennor. De är helt underbart fina! Jag ska ta kort på dem när vi fått upp dem på väggen. 

I matten jobbar vi hårt med nationella prov. Det är därför ingen matte-läxa just nu. Några har själva valt att ändå ta hem matteboken. Om den tas hem så måste den med tillbaka nästa dag.

Vi har sista läsläxan i Nyckeln till skatten nu. Sedan kommer barnen att få faktatexter som läsläxa.

Jag har börjat skicka hem skivan med bilder från Sya. Om ni vill låna hem den är det viktigt att ni skickar ett mail till mig, eller ett meddelande med era barn. Det är viktigt att den kommer med tillbaka nästa dag så att alla som vill låna den hinner göra det.

Som jag har meddelat, via mail, så är Susanne i en annan klass nu p.g.a. sjukskrivning. Det är oklart hur länge hon kommer att vara där. När behov finns går Anders in i 3C och stöttar upp.  


fredag 13 april 2018

Fredag 13/4 2018

Den här veckan har jag varit borta en del. Först var jag ledig i tisdags, sedan har jag varit sjuk från onsdag lunch. Anders har varit i klassen när jag varit ledig/sjuk.

Vi har börjat med de nationella proven i matte nu. Svenskan är klar för samtliga elever i 3C.

I svenskan har vi jobbat med j-ljudet och till nästa vecka är det tj-ljudet som gäller. 

Linus hälsar att det behövs idrottskläder för både inne- och ute-gympa nästa vecka.

Ha en skön helg!


onsdag 11 april 2018

Rörelse på morgonen

Vi har börjat med rörelse på morgnarna. Alla som vill samlas på framsidan av skolgården kl 7:45. Då rör vi oss till musik på olika sätt. Vi tänker oss att de 3:or som vill får hjälpa till att hålla i det. Vi kör några veckor på prov. Det är ju utanför skoltid så det är ju frivilligt och man kan "ramla in" när man kommer på morgonen. Vi hoppas förstås att så många som möjligt kommer att delta. :)

fredag 6 april 2018

Fredag 6/4 2018

Nu är snart påsklovet slut och det är dags för skola på måndag igen.
Jag vet att en del av barnen har sovit över på fritids i natt och vad jag har hört har de haft det toppen-bra!

Nästa vecka är en ganska vanlig vecka. De nationella proven i svenska är klara, utom för några sjuklingar som har ett delprov kvar. Det tar vi nån dag när det passar. Nu kommer proven i matte att dra igång.

I svenska jobbar vi vidare med J-ljudet och Nyckeln till skatten. Arbetet med kroppen fortsätter och nästa vecka pratar vi bl.a. om blodet och hjärtat.

Ha en skön helg!