fredag 22 september 2017

Veckobrev v 38

Den här veckan har vi hunnit fotografera oss, både klassfoto och enskilda bilder. Era barn har fått hem en lapp från fotografen med instruktioner.

I tisdags hade vi föräldramöte. Det var trevligt att träffa er - kul att så många kunde komma! Det kommer minnesanteckningar på mailen idag, så antagligen ser ni dem inan ni läser det här. ;)

Våra fjärilslarver har blivit puppor allihop, och fått flytta över i fjärilshusen. Där finns både äppelskrutt och sockerlösning ifall det skulle bli några fjärilar under helgen. Vi hoppas naturligtvis  att vi får bevittna någon förvandling från puppa till fjäril, men den processen tar bara 30 sekunder så risken finns att vi missar den.


På engelskan har barnen fått klippa ut bilder ur tidningar och skapa sin fantasifamilj. Sedan har de fått presentera sin familj för sina kompisar i 4-grupper. De ord de kunde sa de på engelska, resten på svenska - och så hjälptes de åt jättebra om det var någon i gruppen som ville ha hjälp.

På svenskan idag skapade vi nya ord av ordet H A M S T E R. Först skrev de enskilt på små whiteboards, sedan jämförde de parvis och därefter tog vi det i helklass. 55 ord hittade vi tillsammans!! TILLSAMMANS KAN VI!

Ha en skön helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar