onsdag 25 oktober 2017

Tidigt veckobrev v 43

Igår hade vi FN-samling i gymnastiksalen. Då berättade och sjöng F-klasserna för oss om FN. De var jätteduktiga! Sedan sjöng vi ett par sånger tillsammans också.

Idag har vi gjort spökslott på bilden. Vi målade kusliga bakgrunder med fullmånar med vattenfärg. Sedan klippte vi ut spökslott i svart papper. Dessa ska vi klistra fast på våra bakgrunder imorgon.

Vi kommer att skriva veckologg redan imorgon eftersom vi kommer att ha lite halloween-mys på fredag. På mellanpasset på fredag ser vi på film och på sista passet kommer vi att pyssla. Filmen ser vi tillsammans med de andra 3:orna. Vi kommer även att säga "Hej då och lycka till!" till Melker, som flyttar och byter skola efter lovet.

I måndags och tisdags fick barnen sin första eng-läxa. Den består av 5 glosor. Vi har gått igenom hur man gör när man tränar på glosor. De ska försöka att lära sig stava orden, men om det känns övermäktigt kan man nöja sig med att kunna uttala dem. Skriv i så fall i boken att ni bara har övat uttal, så jag vet.

Imorgon kommer vi att jobba med bondestenåldern. Efter lovet ska vi börja bygga vår stenåldersby. Vi ska göra hus av pinnar, redskap av pinnar, stenar och lera och ev människor av lera. Det ser barnen fram emot.

Nästa vecka är det höstlov, även kallat LÄSLOV. Det innebär att vi uppmuntrar till läsning förstås! Som en del av det skickar vi hem en "läsbingo"-lapp som barnen ska försöka fylla så gott det går.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar