söndag 25 februari 2018

Välkomna tillbaka!

Då var det dags för skola igen! En veckas ledighet går fort. Hoppas ni har haft det bra (även om ni har jobbat) och att era barn har hunnit vara ute i vårt vackra, kyliga vinterväder!

Vi ska avsluta vårt arbete med världsreligionerna och börja arbeta med människokroppen. Det är ett arbetsområde man kan göra hur mycket som helst med, men vi ska väl hinna med lite annat också. ;)

Om ett par veckor börjar vi med de nationella proven (v 11). Vi försöker avdramatisera dem så mycket som möjligt. De är ju en hjälp för oss i vår bedömning av eleverna, inte något som ska oroa och göra barnen nervösa.

Glöm inte bort att kolla över skridskor och hjälm, så de passar och att hjälmen är rätt inställd. Torsdag den 8:e mars åker vi ju skridskor på förmiddagen.

tisdag 20 februari 2018

Sportlov!

Nu är det sportlov och det har kommit en massa snö! Härligt för alla barn oavsett om de är lediga eller är på fritids. Igår var det riktigt snökaos - iallafall i Motala.

I förra veckan tränade vi programmering med våra robotar. På bilden gjorde vi träd med hjärt-löv och så gjorde vi alla hjärtans dags-kort.
Eleverna har fått sin första stavningsläxa - den är till torsdag v 9.
Istället för vanlig läsläxa har de nu fått hem en vanlig bok att läsa samt ett häfte "En kvart om dagen". De ska läsa minst 15 min/dag minst 5 dagar/vecka. Vi kommer att hålla på med detta v 8-10. När ert barn har läst skriver ni i datum, vilka sidor och en liten kommentar om hur det har gått. Sedan skriver ni er signatur efter. Det är bra om ert barn läser högt för en vuxen åtminstone tre av dagarna varje vecka. Varje fredag vill jag att de tar med sig häftet till skolan. När/om boken tar slut får de byta bok i skolan - eller hemma om de hellre vill det.

Nästa vecka ska vi på teater på Egebyskolan på torsdagen. Vi ska se Nelly Rapp. Många av barnen har läst böcker om henne.

Torsdag 8/3 ska vi åka skridskor. Då får barnen gärna ta med sig en liten fika.

Ha en fortsatt fin vecka i vintervädret!







torsdag 8 februari 2018

Vecka 6

Nu är det bara en vecka kvar till sportlovet. Jag tycker nyss vi hade jullov! ;)
Tiden går fort när man har roligt - och vi har verkligen roligt tillsammans med era barn! De är glada, positiva, snälla och arbetsvilliga! Härliga barn att arbeta med!

I tisdags hade vi en toppen-dag i Sya. Tack alla föräldrar som ställde upp och skjutsade - och även hjälpte till på plats. Jag som inte jobbat i Mjölby tidigare hade aldrig varit i Sya förut. Vilket fantastiskt ställe och vilken service! Så lyckligt lottade vi är som får komma dit och låna utrustning och få sådan service! Barnen var jätteduktiga och åkte hela dagen - med lite paus för mat och fika.

På måndag/tisdag förhörs de sista eng-läxorna. Sedan kommer vi att gå över på stavningsläxa ett tag. Den läxan kommer att ligga till torsdagar i stället för till måndagar/tisdagar.

Nästa vecka är det Alla 💗 dag på onsdag. Bilden kommer att ha 💗-tema förstås.

På onsdag (14/2) är det föräldraråd på kvällen.

Ha en trevlig helg!





lördag 3 februari 2018

Vecka 5

Oj vad snö det har kommit!! Härligt med riktig vinter och perfekt inför tisdagens utflykt till Sya!
Vi får hoppas att väderprognosen ändrar sig lite vad gäller temperaturen - som det ser ut nu ska det bli ganska kallt. Se till att era barn har ordentligt med kläder på sig och extra vantar med sig. Skicka gärna med både tunna fingervantar och tjocka vantar, så de kan ha fingervantar under. ;) Vi har ju tur som garanterat får snö iallafall. Skicka gärna med något varmt att dricka. En liten fika får de också gärna ta med. Tänk på att barnen slutar kl 13:00 denna dag.

Engelskläxan är till på måndag för både A- och B-gruppen eftersom vi är i Sya på tisdag.

I veckan som har gått har vi jobbat vidare med att jämföra olika religioner, än så länge har vi mest pratat om kristendom, judendom och islam. Vi har även pratat lite om buddhismen. Vi kommer att fortsätta nästa vecka och även prata om hinduismen.

Som högläsningsbok har vi läst ut "Kalle Skavank" och börjat på en ny bok. Den heter "Häxorna" och är skriven av Roald Dahl. Den är både rolig, spännande och lite läskig - en fantastisk högläsningsbok. Be gärna era barn att berätta kännetecknen för en riktig häxa... ;) (Boken är läsvärd - även för vuxna - ifall ni har tid och lust).