lördag 3 februari 2018

Vecka 5

Oj vad snö det har kommit!! Härligt med riktig vinter och perfekt inför tisdagens utflykt till Sya!
Vi får hoppas att väderprognosen ändrar sig lite vad gäller temperaturen - som det ser ut nu ska det bli ganska kallt. Se till att era barn har ordentligt med kläder på sig och extra vantar med sig. Skicka gärna med både tunna fingervantar och tjocka vantar, så de kan ha fingervantar under. ;) Vi har ju tur som garanterat får snö iallafall. Skicka gärna med något varmt att dricka. En liten fika får de också gärna ta med. Tänk på att barnen slutar kl 13:00 denna dag.

Engelskläxan är till på måndag för både A- och B-gruppen eftersom vi är i Sya på tisdag.

I veckan som har gått har vi jobbat vidare med att jämföra olika religioner, än så länge har vi mest pratat om kristendom, judendom och islam. Vi har även pratat lite om buddhismen. Vi kommer att fortsätta nästa vecka och även prata om hinduismen.

Som högläsningsbok har vi läst ut "Kalle Skavank" och börjat på en ny bok. Den heter "Häxorna" och är skriven av Roald Dahl. Den är både rolig, spännande och lite läskig - en fantastisk högläsningsbok. Be gärna era barn att berätta kännetecknen för en riktig häxa... ;) (Boken är läsvärd - även för vuxna - ifall ni har tid och lust).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar