fredag 15 juni 2018

Fredag 15/6-18

Det känns lite sorgligt att skriva det här inlägget... det blir så definitivt att tiden med 3C och alla härliga, goa ungar är över... men det är ju så det är. Era barn har slutat 3:an och är mogna och redo att börja 4:an i höst.

De har utvecklats otroligt mycket under det här året som jag har känt dem. Det har varit fantastiskt roligt, och en förmån, att få arbeta tillsammans med dem varje dag.

Idag har vi haft en fantastisk avslutning i kyrkan! Underbar sång från alla elever och sedan kramkalas i stadsparken. Det var svårt att hålla tillbaka tårarna...

TACK för det här året och ett stort LYCKA TILL i 4:an! Tack även för den fina sommarpresenten och för alla fina teckningar och värmande ord!


söndag 10 juni 2018

Söndag 10/6-18

Nu närmar sig sommarlovet med stormsteg!

Det är ingen idrott denna vecka, utan hela klassen är i klassrummet måndag och tisdag morgon.

Vi kommer att jobba klart det sista och skicka hem böcker och teckningar allteftersom.

På onsdag är det friidrottsdag.
  • Eleverna ska vara ombytta när de kommer på morgonen.  
  • Lunch serveras av skolan. Det blir korv med bröd.
  • Man får ta med sig en liten fika om man vill.
  • Extra dryck/vattenflaska är absolut nödvändigt att ta med eftersom det ska bli fortsatt varmt.
På onsdag kväll kl 18:00 är det sommarfest på skolgården för vår klass. Vi kommer att leka lekar, barnen kommer att sjunga ett par sånger och sedan har vi lite picknick med egen fika-korg. Ni har fått hem information om detta i pappersform. 

På torsdag kommer jag (Petra) att vara ledig eftersom mina barn slutar 9:an. Anders tar hand om klassen då.

På fredag är det skolavslutning. Vi tågar tillsammans till kyrkan från skolan kl 8:00. Detta innebär att barnen behöver vara på skolan lite före 8:00 (gärna 7:50) så vi hinner samla ihop dem så vi är klara att gå kl 8:00. Det är 3:ornas föräldrar som får vara med i kyrkan på skolavslutningen. För att komma in behövs en biljett. I början av veckan kommer eleverna att få hem två biljetter var till detta. 


söndag 3 juni 2018

3/6-18

Jag ber om ursäkt för att mitt inlägg kommer först nu, sent söndag kväll. Veckans planering finns ju iallafall här till höger. ;)

Den här veckan har vi i princip jobbat klart i Nyckeln till skatten. Några har lite kvar att rätta och göra klart, men under kommande vecka kommer nog samtliga att vara klara. Vi kommer att skicka hem böcker allteftersom de blir färdiga, så blir det inte så mycket att släpa på sista dagarna. Det vore ändå bra om ni skickar med ert barn en kasse till skolan, så de har något att bära hem sina saker i ifall de inte får plats i väskan. Skicka med den så snart som möjligt - den kan ligga i bänken tills den behövs.

På tisdag går vi till Lagmansskolan och hälsar på i de nya klasserna. Vi ska vara där kl 9:00-10:30, så det blir bara en kort stunds idrott för B-gruppen innan vi ska gå. (De behöver därför inte ha med sig några idrottskläder.)

På onsdag är det Sveriges nationaldag och vi är lediga från skolan.

På torsdag åker vi på klassresa till Omberg och Vadstena. Ni har fått hem information om denna dag. Glöm inte att skicka med egen matsäck ifall ni inte har anmält att ert barn ska ha lunchpaket från skolan. Extra dryck är viktigt att alla har med sig - det ser ju ut som om värmen ska hålla i sig. Glöm inte att smörja in era barn eftersom vi kommer att vara utomhus hela dagen. En glad överraskning är att Susanne kommer att följa med den här dagen! :)

Vi vill också påminna om sommarfesten 13/6 kl 18:00. Vi återkommer inom kort med mer information.