onsdag 6 september 2017

Onsdag 6/9

Igår kunde vi äntligen påbörja vårt NTA-arbete på allvar. Då kom nämligen våra fjärilslarver, som beställs från England. I måndags fick barnen rita hur de tror att en larv ser ut och så pratade vi om vad de vet om larver och fjärilar samt vad de skulle vilja lära sig. Vårt NTA-tema heter "Fjärilars liv" och vi kommer att följa våra larver från larv till färdig fjäril.
Igår hade vi nog terminens hittills roligaste och lätt hysteriska lektion! :) Vi delade ut burkar till alla elever och fördelade larvernas mat i dem. Därefter gick vi (Anders och jag) runt och delade ut varsin larv. Vi hade väldigt rymningsbenägna larver, så alla hade fullt sjå att hålla koll så att inte larverna smet innan vi fått på locken på våra burkar. Barnen har nu döpt sina larver och vårdar dem ömt!

Det kommer att bli mycket NTA några veckor framöver. Fjärilarnas utvecklingstakt är det som styr schemat till viss del nu - vi kan ju inte be dem vänta, utan får lägga om ämnena på schemat lite så vi kan följa deras olika stadier.

Tisdag 5/9: Alla elever får varsin larv och döper den.

Onsdag 6/9: Några larver har redan börjat spinna nät.

1 kommentar: