torsdag 31 augusti 2017

Veckobrev v 35

Snart har ännu en vecka gått och vi börjar komma in i rutinerna igen. Det blir både gamla och nya rutiner förstås... ;)
Idag fick barnen sin första matteläxa av Anders. Det är ett mattepapper som ska göras. På pappret står det att det är ett test, men det är tänkt som en repetitionsläxa - tid och poäng är alltså oviktiga. 

Vi har gjort klart vårt hjärta, som vi påbörjade förra veckan. Det blev SÅ fint! I mitten skrev vi TILLSAMMANS KAN VI. Det är något vi kommer att återkomma till ofta! Alla är bra på olika saker, och om vi bara hjälps åt kan vi stärka och lyfta varandra oerhört mycket! Vi kommer att prata mycket om att hjälpa varandra, dela med oss av våra kunskaper och starka sidor för att få alla att växa och våga. Det här är säkert barnen jätteduktiga på redan, men det är ett arbete man aldrig kan göra för mycket av. 


I nästa vecka hoppas jag att vårt NTA-arbete kommer att kunna påbörjas. Vi väntar fortfarande på lite grejer, som ska komma med posten. 

På SO´n har vi pratat om barnens dåtid, nutid och framtid. De har fått skriva lite och en del hann även rita en bild om sin "framtidstro". Det var en häftig läsning, att se vad era barn tänker om framtiden. Det var allt från jobb, hur familjen skulle komma att se ut till hur samhället kanske kommer att se ut. Det var vägar i luften, robotstyrd värld och en massa annat spännande.

Imorgon kommer barnen att få hem sin första läsläxa för detta läsår. Här följer lite viktig info om den:
Boken heter "Nyckeln till skatten" och finns på två nivåer - en A-bok och en B-bok. Till denna bok finns en arbetsbok, som vi kommer att arbeta med i skolan. Det är viktigt att läsa texten flera gånger under veckan, så att man får flyt i läsningen och får en förståelse för vad man har läst. Eftersom vi kommer att arbeta med tillhörande arbetsbok är det viktigt att barnen verkligen har läst och förstått texten, annars blir arbetet i skolan onödigt tungt. Det är också viktigt att läseboken alltid finns i väskan, så barnen kan använda den i skolan också. För de barn som har annan läsläxa är det viktigt att någon vuxen hemma läser texten i läseboken för barnet. Annars kan de inte delta i diskussionerna om innehållet eller utföra arbetet i arbetsboken. Till varje läsläxa kommer det att följa en liten skrivuppgift, som handlar om texten.

Hör av er om något är oklart!

Ha en trevlig helg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar