fredag 13 oktober 2017

veckobrev v 41

Den här veckan har vi börjat på allvar med forntiden. Barnen är så engagerade och nyfikna - det är jättekul! Vi har sett på en film om en stenåldersflicka, Ihla, som gav en inblick i hur det var på stenåldern.
Idag har de fått läsa en kort text i smågrupper, diskutera och skriva stödord tillsammans. Alla grupper hade olika texter. Sedan delades de in i nya grupper där de fick berätta om sin text för sina kamrater. De var jätteduktiga!
Vi kommer att göra varsin bok om forntiden, där vi ritar och skriver om det vi lärt oss.

På bilden i tisdags målade vi färgcirklar. Vi pratade mycket om färger och blandningar och resultaten blev jättefina. Det är så roligt att se hur de går in för uppgiften och tänker på hur de ska göra för att blanda och få till rätt nyans, att de verkligen jobbar med uppgiften.

Vi har skrivit klart våra berättelser om en rolig utflykt - iallafall de flesta. En del har svårt att sluta skriva, vilket förstås är positivt på ett sätt. Det är härligt när fantasin flödar! Vi ska försöka få alla klara i början av nästa vecka.

På tisdag har vi trivseldag. Då kommer vi att träffa 2C på första passet och göra en del övningar tillsammans. På mellanpasset kommer skolsköterskan till vår klass och berättar lite om "Stopp, min kropp!" Hon kommer att gå runt i alla klasser.

Ha en skön helg!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar