lördag 21 oktober 2017

Veckobrev v 42

I tisdags hade vi vänskapsträff. Då träffade vi klass 2C. Vi arbetade i två grupper, så halva 3C gick till 2C och tvärtom. Vi gjorde en del lära-känna-övningar och samarbetsövningar och kommer att fortsätta att träffas vid ett par tillfällen under hösten. Båda grupperna fungerade jättebra och jag tror att alla var ganska nöjda efteråt.

På SO:n har vi arbetat med jägarstenåldern. Vi har läst, skrivit och ritat om tidsåldern och klistrat in det i våra forntidsböcker. Vi har även tittat på tidslinjen för hela forntiden, och insett att stenåldern är den absolut längsta perioden av forntidens olika tidsåldrar. Era barn arbetar på jättebra och böckerna kommer att bli jättefina.

Vi kommer att föra in en engelsk-läxa fr.o.m. nästa vecka. Eftersom engelskan är i halvklass på måndagar och tisdagar kommer även läxan att vara till dessa dagar. Precis som med övriga läxor kommer eleverna att ha en vecka på sig med läxan. Ibland kan läxan vara muntlig och ibland är det glosor, som de ska kunna stava.

När det gäller läsläxan flyter den på jättebra. Det jag kommer att ställa lite högre krav på framöver är skrivdelen av läxan. Jag har sagt det till barnen också förstås. De ska tänka på sin handstil, stor bokstav och punkt samt stavning när de skriver. Hjälp dem gärna genom att titta igenom deras bok och diskutera tillsammans.

På fredag ska vi ha lite halloween-mys. Vi kommer att titta på film tillsammans med de andra 3:orna. Vi kommer även att ha lite pyssel under dagen. Den som vill får gärna klä ut sig, men det är förstås helt frivilligt. Man får dock inte ha någonting i ansiktet - inte någon mask och heller ingen ansiktsmålning.

Ha en fortsatt skön helg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar