torsdag 11 januari 2018

Vecka 2 2018

Nu är snart första skolveckan slut. Det var jättekul att träffa alla barn igen!

Vi har bytt platser i klassrummet och satt barnen i 4-grupper. Då har man en bra möjlighet att arbeta både parvis och i lite större grupper.

Den här veckan har vi arbetat med ett kapitel i Nyckeln till skatten även om de inte har haft någon läsläxa. Det handlade en del om att beskriva känslor, hur man kan förstå av texten hur en person mår. Det handlade även om volym-mått och att läsa recept. Vi pratade om l, dl, msk, tsk och krm.

I matten har de arbetat vidare i sina böcker. Dessutom har vi gjort en uppgift som handlar om tid. Anders läste en berättelse med olika "tids-uppgifter" som de skulle svara på. (T.ex. Kalle och Lisa går till bussen för att åka till farmor. De går hemifrån kl 14.15. De kommer fram till busshållsplatsen kl 14.30. Hur lång tid tar det för Kalle och Lisa att gå till bussen?) Den här typen av uppgifter var svåra för många och något vi kommer att öva mer på. Träna gärna hemma också om ni märker att det är svårt att räkna ut hur lång tid som har gått. Om klockan är 17:00 är det ju enkelt att t.ex. fråga "Hur lång tid är det kvar tills klockan är halv 6? Utnyttja vardagssituationer så blir det inget extra jobb. ;)

I SO har vi arbetat lite med Vikingatiden. Vi kommer snart att gå över på religion och prata om världsreligionerna och jämföra dem med kristendomen. Kristendomen arbetade de med i 2:an, så det blir bara en liten repetition. Parallellt med religionen kommer vi även att arbeta med människokroppen.

Till nästa fredag har barnen läsläxa igen och på måndag och tisdag får de eng-läxa. Vi kommer att ha eng-läxa några veckor till. Därefter kommer vi att gå över på stavningsläxa i svenska, eftersom vi kommer att arbeta med stavning då. Då byter vi ut eng-läxan.

Tyvärr är inte idrottssalen färdig förrän i mitten på nästa vecka. Det är därför ingen vanlig idrott varken på måndag eller tisdag. Barnen kommer att vara ute tillsammans med Linus då.

Vi vill påminna alla föräldrar på skolan om att namna era barns ytterkläder. Det underlättar så mycket för oss ifall barnen förlägger sina kläder någonstans - och det händer, vi lovar!! Vi vill också be er att titta igenom kvarglömda kläder så det inte finns något där som tillhör er. Ytterligare en påminnelse som handlar om kläder är vårt Ta-Ge-skåp som står i entrén. Där kan man lämna urvuxna kläder, som man vill skänka. Man kan också ta kläder där, ifall man hittar något som passar. Ta & Ge! :)

Ha en skön helg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar