söndag 21 januari 2018

Vecka 3

Ett sent veckobrev... Jag ber om ursäkt för det.

Imorgon och på tisdag är det pulkaåkning på idrotten. Då ska barnen ha hjälm och något att åka på med sig. Jag vet att informationen kommer sent, men förhoppningsvis har barnen berättat det. Jag mailade till er i eftermiddags och skickade dessutom ett sms till grupp A:s föräldrar. Hoppas att informationen hunnit nå alla.

I veckan som gått arbetade vi med asagudarna. Vi ska göra en frågesport som avslutning i början på veckan. Sedan går vi över på religion och människokroppen. I religionen kommer vi att jämföra de olika världsreligionerna med varandra.

I matten har vi arbetat med klockan på olika sätt. Barnen har klockan i läxa tills på onsdag. Vi pratade mycket i fredags om vikten av att träna ofta - det räcker inte att träna lite på tisdagskvällen. Läxan med klockan kommer att fortgå tills de kan den. Börja med den analoga klockan, och när den sitter kan ni gå över på digital tid.

Vi har även arbetat med programmering med hjälp av våra iPads.

På torsdag kommer vi att träffa våra fadderklasser, alltså 2C för vår del.
Efter rasten på torsdag fortsätter vi med våra mattegrupper som startade i torsdags. Vi har delat in alla 3:or i sex grupper. Under sex veckor kommer barnen att få gå runt till olika matte-stationer, med olika teman.

På morgnarna har vi haft tyst läsning c:a 15 minuter. Vi kommer att fokusera extra mycket på stavning en tid framöver. Vi börjar med lång och kort vokal nästa vecka och kommer att använda morgontiden till det. Vi kommer även försöka hinna med lite tyst läsning, men inte lika mycket som tidigare. Lite längre fram kommer de även att få stavningsläxa i stället för eng-läxa.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar