fredag 26 januari 2018

Vecka 4

Ännu en vecka har gått... Tiden rusar iväg! Veckan började vackert vintervit, men snön försvann snabbt tyvärr.

I tisdags gjorde vi en Kahoot - en digital frågesport där man svarar på en iPad. Barnen hade själva gjort frågor om asagudarna, som jag sedan gjorde en Kahoot av. De arbetade 2 och 2 och svarade på frågorna. Ett roligt sätt att se vad man lärt sig!

Vi har repeterat lite om Big Bang och Jordens utveckling. Vi har även pratat om vikingarnas syn på hur världen kom till. Därefter gick vi över till religions-undervisningen. Vi har pratat om att olika religioner tror att världen och människan kommit till på olika sätt. Vi poängterar tydligt att alla har rätt att tro på vad de vill och att vi har religionsfrihet i Sverige. Vi kommer att arbeta med flera religioner parallellt och jämföra dem med varandra, för att se att det visserligen finns många skillnader mellan dem - men också många likheter.

Igår träffades vi i våra faddergrupper. Vi läste "Är du feg, Alfons Åberg?" och hade bra diskussioner om att våga säga "Nej!". De var överens om att om man vågar erkänna att man är rädd så är man väldigt modig - INTE feg!

Nästa vecka är det ingen vanlig idrott - de är tyvärr inte klara med fönstren än. :(  Barnen kommer att vara inne (på Höken) och ha teori med Linus.

Några lappar om Sya-dagen saknas. Skicka med dem på måndag eller maila ett foto av lappen till mig.

Vi har haft många sjuklingar i 3C den här veckan. KRYA PÅ ER ordentligt i helgen nu så hoppas vi att vi ses på måndag!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar