lördag 24 mars 2018

24 mars 2018

Den här veckan har vi gjort ett par nationella prov i svenska. Vi hoppas att vara klara med svenskan till påsklovet. Självklart kan det bli en del eftersläntrare om någon varit sjuk. Vi får se om dessa hinns med före påsk eller om vi får ta dem efter.

Rättstavningen till nästa vecka handlar om J-ljudet. J-ljudet kan ju stavas på många olika sätt, men nästa vecka koncentrerar vi oss på ord som stavas med j eller g. Resten tar vi efter påsk.

Det var studiedag i onsdags och sen var Anders ledig torsdag och fredag. OM barnen ska ha matteläxa så kommer den på måndag.

Det är ingen läsläxa den här veckan eftersom vi är lediga på fredag. Vi önskar förstås att barnen läser ändå - i andra böcker hemma. Att läsa är ju alltid viktigt. ;) Ny läsläxa kommer på torsdag och är till v 15.

På torsdag är det skärtorsdagen. Då kommer vi att göra påskkort. De barn som vill får klä ut sig - det behöver inte vara påskinpirerat. Däremot får man inte ha mask eller "vapen" förstås. Samma regler som tidigare utklädning alltså. ;)




torsdag 15 mars 2018

Torsdag 15/3 2018

Då var vi igång med de nationella proven. Jag tror (och hoppas) att era barn inte tyckte att det var så "farligt". Första uppgiften, som var en gruppuppgift, fick iallafall ganska gott betyg av många. "Det här var ju kul!" och "Det här känns ju inte som ett prov!" var några av kommentarerna. Härligt!

Vi har gjort två delprov i svenska hittills. Nästa vecka har vi ett delprov. Ytterligare en del kommer att påbörjas nästa vecka. Den görs enskilt med varje elev. Den har Kia, en av våra speciallärare hand om. Hon kommer att plocka eleverna när det passar.

Idag hade vi rättstavning - förhör på orden med e och ä. Oj, vad duktiga de var!! Jag trodde att dagens ord skulle bli de svåraste hittills - men de var fantastiskt duktiga! Så härligt att se att det lönar sig att öva. Till nästa vecka har de ord som stavas med o eller å.

Idag hade vi mattegrupp igen, efter att ha haft uppehåll några veckor pga skridskor och annat. Det var kul att komma igång igen, det är roligt att arbeta i blandade grupper från alla 3:orna.

I morse var skolsköterskan Marie hos oss och pratade om vikten av att äta rätt och att sova ordentligt. Hon berättade för barnen att det är bra att ha 1-2 timmar utan telefon/ipad/dator innan man ska sova. Då går det lättare att komma ner i varv och somna. Hon pratade också om att det är viktigt att röra på sig - 60 minuters fysisk aktivitet om dagen behöver man. Det kan handla om så enkla saker som att vara ute och leka, gå eller cykla till skolan eller delta i aktiviteter.

Nästa vecka är det studiedag på onsdagen. Då är barnen lediga från skolan.


lördag 10 mars 2018

10 mars

Den här veckan har vi börjat arbeta med kroppen. Vi har börjar att prata om kroppsdelar och organ - och gått in lite närmare på huden. Vi kommer att prata om skelettet nästa vecka. Dessutom kommer skolsköterskan, Marie, och pratar om bl.a. kost och sömn på torsdag.

I onsdags var tandsköterskan på besök. Hon pratade bl.a. om det dolda sockret i det vi äter. Det passade ju perfekt eftersom Marie pratar kost på torsdag. ;)



I torsdags åkte vi skridskor. Det gick jättebra och barnen var jätteduktiga!

I fredags fick ni hem ett informationsblad om de nationella proven. De kommer att pågå mellan v 11 och v 20. Tänk på att ledighet inte beviljas under dessa veckor. Jag fotar och lägger en kopia på infon även här. 

Till nästa vecka kör vi vanlig läsläxa igen. Det var lite kul att komma igång med Nyckeln till skatten igen.









lördag 3 mars 2018

3 mars 2018

I torsdags var vi på en teater om Nelly Rapp. Den var jättebra, spännande och lite annorlunda. Den avslutades nämligen innan  mysteriet var löst och med oss från teatern fick vi två exemplar av boken. När vi hade ätit lunch läste vi den spännande upplösningen.

I torsdags hade barnen sitt första läxförhör på stavningsläxan. Det gick riktigt bra! Öva lika bra till nästa vecka!

Det var en del som glömde "En kvart om dagen"-häftet hemma i fredags. Skicka gärna med det på måndag. Sedan behöver det inte komma in förrän nästa måndag (v 11), så har de ju chansen att läsa och fylla i även helgen v 10.

På onsdag kommer tandsköterskan till oss och ger lite information och på fredag har vi vänskapsträff med 2C.

På torsdag är det dags för skridskoåkning. Glöm inte att kolla så skridskor och hjälm sitter som de ska i god tid! Om ert barn saknar skridskor är det jättebra om ni kan låna av någon bekant eller släkting. OM ni inte lyckas låna av någon så har vi några par för utlåning. I så fall är det jätteviktigt att ni meddelar oss så snart som möjligt - så vi hinner prova ut ett par som passar. Vi hinner INTE styra med det på torsdag morgon.

Ha en fortsatt trevlig helg!