torsdag 15 mars 2018

Torsdag 15/3 2018

Då var vi igång med de nationella proven. Jag tror (och hoppas) att era barn inte tyckte att det var så "farligt". Första uppgiften, som var en gruppuppgift, fick iallafall ganska gott betyg av många. "Det här var ju kul!" och "Det här känns ju inte som ett prov!" var några av kommentarerna. Härligt!

Vi har gjort två delprov i svenska hittills. Nästa vecka har vi ett delprov. Ytterligare en del kommer att påbörjas nästa vecka. Den görs enskilt med varje elev. Den har Kia, en av våra speciallärare hand om. Hon kommer att plocka eleverna när det passar.

Idag hade vi rättstavning - förhör på orden med e och ä. Oj, vad duktiga de var!! Jag trodde att dagens ord skulle bli de svåraste hittills - men de var fantastiskt duktiga! Så härligt att se att det lönar sig att öva. Till nästa vecka har de ord som stavas med o eller å.

Idag hade vi mattegrupp igen, efter att ha haft uppehåll några veckor pga skridskor och annat. Det var kul att komma igång igen, det är roligt att arbeta i blandade grupper från alla 3:orna.

I morse var skolsköterskan Marie hos oss och pratade om vikten av att äta rätt och att sova ordentligt. Hon berättade för barnen att det är bra att ha 1-2 timmar utan telefon/ipad/dator innan man ska sova. Då går det lättare att komma ner i varv och somna. Hon pratade också om att det är viktigt att röra på sig - 60 minuters fysisk aktivitet om dagen behöver man. Det kan handla om så enkla saker som att vara ute och leka, gå eller cykla till skolan eller delta i aktiviteter.

Nästa vecka är det studiedag på onsdagen. Då är barnen lediga från skolan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar